Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν σήμερα το ράλι τους, αφού η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα έχει εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες οι δύο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο στη διαμάχη που έχει θέσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου σε κίνδυνο ύφεσης.

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο θα έχουν συνομιλίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για διαπραγματεύσεις στις αρχές Οκτωβρίου, και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λάβουν μέτρα προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,63% και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου, ύστερα από ράλι κατά 0,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε άλμα 0,79%, στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου μήνα, σημειώνοντας υπεραπόδοση έναντι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη στην άνοδο κατά 6% των μετοχών της εταιρείας κινητήρων Safran, αφού η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την ετησία κερδοφορία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης