Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:52
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα

Με πτώση ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές καθώς εξασθένησε η χθεσινή ανάκαμψη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει του πρώτης αμερικανικής προεδρικής τηλεμαχίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στην αρχή της συνεδρίασης αφού χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών μηνών.

Κλάδοι που επηρεάζονται εύκολα από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, όπως αυτοί των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής, κατέγραψαν πτώση μεταξύ 1,0% και 1,4%, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών σε όλο τον κόσμο λόγω της COVID-19 ξεπέρασε το όριο του 1 εκατ., σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ενδείξεις προόδου στις συνομιλίες για νέο νομοσχέδιο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας απέναντι στον αντίκτυπο του κορωνοϊού, οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της πρώτης τηλεμαχίας μεταξύ του υποψήφιου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Κλίβελαντ, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 11:21