Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο άνοιγμα των χρηματιστηρίων σήμερα, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί.

Στις 10.10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να καταγράφει απώλειες μίας ολόκληρης ποσοστιαίας μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας μετατρέπεται γρήγορα σε ψυχρό πόλεμο εστιασμένο στην τεχνολογία.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες των κλάδων αυτοκινήτων και εξόρυξης κατέγραψαν νωρίτερα πτώση 2,8% και 1,04% αντίστοιχα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,5%, με τις μετοχές κατασκευαστικών εταιρειών, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις με το Brexit, να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λίρα κινείτο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών καθώς παραιτήθηκε αργά χθες βασικό μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Μέι, τροφοδοτώντας τα αιτήματα για παραίτηση της πρωθυπουργού.

Δημοσίευμα των «Times» ανέφερε ότι η Μέι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την αποχώρησή της από τον πρωθυπουργικό θώκο. Η νέα απόπειρα αποπομπής της πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που οι ψηφοφόροι στη Βρετανία προσέρχονται στις κάλπες, με το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα της Μέι να βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλη ήττα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης