Οι τεχνολογικές μετοχές έδωσαν ανοδική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, αλλά το κλίμα ήταν ασταθές ενόψει της ανακοίνωσης βασικών οικονομικών στοιχείων, τα οποία είναι πιθανόν να δείχνουν μία ανομοιόμορφη ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι προμηθευτές της Apple στην περιοχή σημείωναν κέρδη, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone φέρεται να έχει ζητήσει από αυτούς τουλάχιστον 75 εκατομμύρια τηλέφωνα πέμπτης γενιάς (5G) για αργότερα φέτος, ενισχύοντας τον τεχνολογικό δείκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές της STMicroelectronics, της Dialog Semiconductor, της Infineon Technologies και της ASML σημείωναν κέρδη από 1,6% έως 4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,7%, βρίσκοντας κάποια στήριξη και στα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων για τον κινεζικό μεταποιητικό τομέα. Οι ευαίσθητοι στην Κίνα τομείς, όπως αυτοί των βασικών πόρων και των αυτοκινήτων, σημείωναν άνοδο περίπου 1%.

Παρά τα κέρδη 2,9% που σημείωσε τον Αύγουστο, ο βασικός ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης υστέρησε σε σχέση με τους δείκτες της Wall Street. Οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης έχουν οδηγήσει σε μικρές κινήσεις του Stoxx 600 από τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα αναμένεται να δείξουν μία μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, εγείροντας ανησυχίες για αποπληθωριστικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Αντίθετα με άλλες κεντρικές τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει λιγότερα εργαλεία διαθέσιμα για να αυξήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της.

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση, που θα ανακοινωθούν αργότερα, αναμένεται επίσης να δείξουν μία επιβράδυνση στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης