Το υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή του Φεβρουαρίου άγγιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς ενισχύθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τραπεζικές μετοχές, ενώ οι ιταλικές μετοχές ανέκαμψαν από την πτώση που σημείωσαν χθες εν μέσω ανησυχιών για τα σχέδια σε επίπεδο δαπανών της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%, επεκτείνοντας την άνοδο της Δευτέρας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις χρηματοπιστωτικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη, ενώ πτωτικά κινούνταν οι εταιρείες εξόρυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, BMW και Daimler κατέγραφαν άνοδο 1-1,6% ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στο 15% από το 25%.

Η ιταλική Fiat Chrysler ενισχύθηκε κατά 1,2%, βοηθώντας τον ιταλικό δείκτη να σημειώσει άνοδο κατά 0,6%. Οι επενδυτές αναμένουν τις τελικές λεπτομέρειες για την κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο Κίνημα των 5 Αστέρων και τη Λέγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης