Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η πιθανή χαλάρωση των lockdowns στη Γαλλία ήρθε να ενισχύσει το θετικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι ενθαρρυντικές εξελίξεις αναφορικά με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,8%, βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές των εταιρειών ταξιδίων καθώς και του κλάδου πετρελαίου και αερίου μετά την άνοδο των παγκόσμιων τιμών αργού στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της COVID-19 από τις 28 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τώρα σε ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργότερα σήμερα, κατά την οποία πιθανόν να ανακοινώσει χαλάρωση των κανόνων του lockdown.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,9% στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,9%, με την εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου Deutsche Boerse να ανακοινώνει ότι ο δείκτης των blue-chips θα διευρυνθεί στις 40 από τις 30 εταιρείες που περιλαμβάνει σήμερα, με αυστηρότερα κριτήρια ένταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναπτύχθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% το τρίτο τρίμηνο, αλλά οι προοπτικές της επηρεάζονται από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού και ένα μερικό lockdown.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης