Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς ο κορωνοϊός, που συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, και οι φόβοι για παγκόσμια βαθιά ύφεση επισκίασαν την ιστορική συμφωνία στις ΗΠΑ για μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης 2 τρισ. δολαρίων.

Στις 10:03 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2%, με τις γερμανικές μετοχές να υποχωρούν κατά 1,8%, καθώς έρευνα έδειξε ότι το καταναλωτικό κλίμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σημείωσε βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ιταλία και Ισπανία σημείωσαν πτώση μεταξύ 2,2% και 2,5%, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στην Ιταλία ξεπέρασε τους 7.500, ενώ στην Ισπανία τους 3.400 υπερβαίνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Κίνα.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές πάσχιζαν να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη με τους επενδυτές να αναμένουν άλμα στον αριθμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τις 250.000 έως τον δραματικό αριθμό των 4 εκατομμυρίων ύστερα από την παύση της οικονομικής δραστηριότητάς λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης