Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν το νέο τρίμηνο με μικρά κέρδη σήμερα, καθώς η αισιοδοξία για το νέο σχέδιο δαπανών της αμερικανικής κυβέρνησης επισκίασε τις ανησυχίες για ένα ακόμα κύμα COVID-19 με τη Γαλλία να επιβάλει τρίτο εθνικό lockdown.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στην αρχή της συνεδρίασης και βρισκόταν σε απόσταση μόλις 3 μονάδων από το ιστορικά υψηλό του επίπεδο. Ο δείκτης ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με άνοδο 7,7% – το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με άνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες μικροκυκλωμάτων, όπως η ASML, η ASMI, η Infineon Technologies και η BE Semiconductor, κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 1,8% και 4,4% αφού η αμερικανική εταιρεία μικροκυκλωμάτων Micron Technology εξέδωσε θετικές προβλέψεις για τα έσοδά της.

Οι μετοχές στη Wall Street κατέγραψαν άνοδο χθες με τους επενδυτές να στηρίζουν τις ελπίδες τους σε μια ισχυρή αμερικανική οικονομία, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα σαρωτικό σχέδιο δαπανών ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων που περιλαμβάνει επενδύσεις σε οδικά δίκτυα, σιδηροδρόμους, ευρυζωνικά δίκτυα, καθαρή ενέργεια και κατασκευή ημιαγωγών.

Οι μετοχές γαλλικών εταιρειών λιανικής πώλησης και ταξιδίων δέχθηκαν πιέσεις μετά το νεότερο lockdown. Η μετοχή του ομίλου ξενοδοχείων Accor σημείωσε οριακή άνοδο 0,3% ενώ των εταιρειών κέτερινγκ Sodexo και Elior υποχώρησαν σχεδόν κατά 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης