Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές της Wall Street βάζοντας τους βασικούς δείκτες σε τροχιά για τέταρτη διαδοχική ημέρα ανόδου με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως η Ουάσιγκτον μπορεί και να χαλαρώσει μερικούς από τους δασμούς επί των εισαγωγών κινεζικών αγαθών μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 132,35 μονάδες ή 0,54% στις 24.503 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,59% ή κατά 15,36 μονάδες στις 2.651 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 32,59 μονάδων ή 0,46% στις 7.120 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη ο βιομηχανικός Dow Jones διέγραψε τις απώλειες του για να κλείσει τελικά με άνοδο 162,94 μονάδων ή 0,7% στις 24.370,10 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,8% στις 2.635,96 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,7% κλείνοντας στις 7.084,46 μονάδες.

Οι μετοχές αντλούν ώθηση από ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα για να δώσουν ένα κίνητρο στο Πεκίνο να κάνει μεγαλύτερες παραχωρήσεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις οι μετοχές της Tesla σημειώνουν βουτιά άνω του 8% μετά την ανακοίνωση του CEO, Elon Musk ότι σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό κατά 7% στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπής των δαπανών.

«Η Tesla θα χρειαστεί να κάνει αυτές τις περικοπές, ενώ θα αυξήσει το ρυθμό παραγωγής του Model 3 και θα κάνει πολλές βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο Musk σε ενημερωτικό σημείωμα.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η Netflix ανακοίνωσε χθες το βράδυ κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την πλευρά της η αλυσίδα κοσμημάτων Tiffany ανακοίνωσε πτώση εσόδων για τους τελευταίους μήνες του 2018 και εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα αποτελέσματα της στο σύνολο της χρήσης.

Από τον πετρελαϊκό κλάδο η Schlumberger κατέγραψε πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, κατάφερε πάντως να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα.

Στο μέτωπο των μάκρο, ανοδικά κινήθηκε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αντλώντας ώθηση από τα κέρδη στον κλάδο της μεταποίησης και τον τομέα ορυχείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης