Σε θετικά πρόσημα επέστρεψαν μετά από δύο ημέρες “ανάσχεσης” οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας στο κλίμα “ράλι” που έχει χαρακτηρίσει μέχρι στιγμής την κίνησή τους τον Ιούνιο.

Οι εταιρείες κατασκευής μικροεπεξεργαστών (chips) ανακάμπτουν, μετά τις ισχυρές απώλειές τους στην χθεσινή συνεδρίαση, γεγονός που δίνει ώθηση και στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα. Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των VanEck Vectors Semiconductor, Applied Materials και Micron Technology, ενώ ανοδικά κινούνται και εκείνες της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Disney σημειώνει κέρδη άνω του 2%, καθώς αναλυτής της Morgan Stanley ανέβασε την τιμή – στόχο στα 160 δολάρια έναντι 135 ευρώ, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Αιτία είναι κυρίως η νέα υπηρεσία streaming της εταιρείας, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει τον αριθμό των συνδομητών της σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τον Mark Newton της Newton Advisors, η πτώση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά «ένα μικρό βάλτωμα» σε μια γενικά ανοδική τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένουν οι εμπορικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χτες ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, απείλησε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε βάρος των εισαγόμενων στη χώρα του κινεζικών προϊόντων, στην αντίθετη περίπτωση.

Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας στα τέλη Ιουλίου στην Ιαπωνία, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 για να συζητήσουν τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Οι τιμές του πετρελαίου, εξάλλου, καταγράφουν κέρδη 3,4% μετά τις δύο επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια σε πλοία του Ομάν. Η άνοδος έρχεται μία μέρα μετά την υποχώρηση των τιμών σε χαμηλό πέντε μηνών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 137,59 μονάδες (+0,53%) στις 26.142,42 μονάδες, ο γενικός S&P 500 ενισχύεται κατά 12,70 μονάδες (+0,46%) στις 2.892,87 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 48,30 μονάδες (+0,61%) στις 7.840,75 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones, 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney στα 138,91 δολ. με άνοδο 3,22 δολ. ή σε ποσοστό 2,36% και ακολουθούν η Exxon Mobil στα 74,93 δολ., με άνοδο 1,22% και η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 1,42% στα 52,87 δολ.

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Merck & Co (-0,82%), η Pfizer (-0,80%) και η Visa (-0,56%).

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για τα εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Μάιο σε μια ακόμη ένδειξη επιβράδυνσης του πληθωρισμού. Οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν 0,3% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός ήταν αντίστοιχος των εκτιμήσεων των αναλυτών της The Wall Street Journal. Τα στοιχεία των τιμών εισαγωγών δεν είναι προσαρμοσμένα.

Ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά, αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ελαφρώς, αλλά παρέμεινε κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σε μια ένδειξη της σταθερής αγοράς εργασίας.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 222.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις. Οι εκτιμήσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα συχνά αναθεωρούνται. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε 2.500 στις 217.750.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης