Άνοδο σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street εν μέσω ελπίδων για οριστική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας. Ο Dow Jones ενισχύεται 0,82% στις 26.129,00 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,80% στις 2.806,72 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,71% στις 7.586,07 μονάδες. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για μια Σύνοδο μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι, στην οποία θα μπορούσε να υπογραφεί μία συμφωνία 150 σελίδων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, καθώς το πρόσφατο κυβερνητικό shutdown είχε εμποδίσει την ανακοίνωση τους το προηγούμενο διάστημα. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν 0,5% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,3%. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο δεν ανακοινώθηκαν.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% τον Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο εμφάνισε μικρή πτώση 0,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, η εταιρεία αθλητικών ειδών Foot Locker Inc. ξεπέρασε με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του δ΄ τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει άλμα άνω του 10%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης