Δυσκολεύεται η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας να βρει κατεύθυνση με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τη στιγμή που συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

Εν μέσω αυτού του κλίματος οι δείκτες στη Wall Street σημειώνουν οριακές διακυμάνσεις. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται πέριξ των 29.400 μονάδες, με απώλειες 22 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 3.374 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ελαφρώς ανοδικά (+0,11%) στις 9.722 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Nvidia Corp. σημειώνουν άλμα άνω του 6% μετά την ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης ότι οι πωλήσεις της στον κλάδο των data-center σημείωσαν νέο ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο φτάνοντας τα 968 εκατ. δολάρια.

Κέρδη άνω του 2% σημειώνουν εξάλλου οι μετοχές της Newell Brands μετά την ανακοίνωση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ άλμα 11,6% καταγράφει και ο τίτλος της Expedia, μετά την εκρηκτική άνοδο των κερδών της στο τέταρτο τρίμηνο και με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι αναμένει διψήφια αύξηση των EBITDA το 2020.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένει και η Tesla Inc. μετά την αιφνiδιαστική ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να προσφέρει κοινές μετοχές αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από τις εταιρείες που απαρτίζουν τον δείκτη S&P 500 έχει ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα πάνω από το 77%, με το 72% εξ αυτών να εμφανίζει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης