Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει της συνόδου της G-20 στο τέλος της εβδομάδας και ενώ διατηρείται στο προσκήνιο η αυξημένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι δύο ηγέτες θα βρουν κοινά σημεία προκειμένου να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες που έχουν παγώσει από τις αρχές του Μαίου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και την υιοθέτηση αντιποίνων από το Πεκίνο.

Στο ραντάρ των επενδυτών παραμένει και η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν με την αμερικανική κυβέρνηση να έχει δρομολογήσει και νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης παρά την προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών για μια διπλωματική λύση.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν για τις πρόσφατες επιθέσεις σε τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Τεχεράνη κατέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα ένα αμερικανικό drone. Ο πρόεδρος Τραμπ ακύρωσε την προηγούμενη εβδομάδα μια αεροπορική επίθεση κατά επιλεγμένων στόχων στο Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 54,83 μονάδες (0,20%) στις 26.775,94 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,14 μονάδες (-0,04%) στις 2.949,75 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 10,13 μονάδες (-0,11%) στις 8.023,23 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Goldman Sachs στα 198,66 δολ. με άνοδο 2,72 δολ. ή σε ποσοστό 1,39% και ακολουθούν η Verizon στα 58,37 δολ. με άνοδο 1,04% και η Dow με κέρδη 0,95% στα 48,81 δολ.

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η UnitedHealth Group (-1,01%), η Walt Disney (-0,88%) και η Exxon Mobil (-0,77%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Caesars Entertainment Corp. σημειώνουν άλμα άνω του 14% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας καζίνο ότι συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της Eldorado Resorts Inc.

Η αξία της συμφωνίας φτάνει τα 8,6 δισ. δολ.

Οι μετοχές της Eldorado υποχωρούν σε ποσοστό 8,8%.

Άλμα 3 σημειώνουν εξάλλου οι μετοχές της Palatin Technologies Inc. μετά το πράσινο φως της Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε μια θεραπεία της εταιρείας.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Daimler AG σημειώνει βουτιά 2,6% μετά την προειδοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι τα κέρδη του β΄ τριμήνου θα επιβαρυνθούν από προβλέψεις για οχήματα ντίζελ της Mercedes-Benz. Η Daimler αναθεώρησε καθοδικά και τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης