Σε θετική τροχιά κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να γνωρίζει “άλμα” άνω των 150 μονάδων, ξεπερνώντας μάλιστα τα επίπεδα – ορόσημο των 25.000 μονάδων, καθώς οι τελευταίες ισχυρές ενδείξεις για την αμερικανική αγορά εργασίας ενθαρρύνουν το επενδυτικό αίσθημα.

Ειδικότερα, τα μάκρο που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, έδειξαν ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 313.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα του 2016 και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα στο 4,1% που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία αντανακλούν τις ισχυρές συνθήκες που επικρατούν στην απασχόληση των ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που είχε πυροδοτήσει, το τελευταίο διάστημα, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης της αναμενόμενης ενίσχυση του πληθωρισμού που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην Federal Reserve για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό της Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 160 μονάδων ή 0,67% στις 25.066 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,69% στις 2.758,02 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 7.483,30 μονάδες.

Χθες, οι δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq μάλιστα να εξασφαλίζει θετικό πρόσημο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η αγορά αντέδρασε θετικά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει το Μεξικό και τον Καναδά από το σχέδιο δασμών. Πρόκειται για τα μέτρα που ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα, για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, και τα οποία έθεσε και επίσημα σε εφαρμογή, υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης