Κέρδη δείχνουν τα futures στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Fed αργότερα σήμερα.

Συγκεκριμένα τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,67%, του S&P 500 σημειώνουν κέρδη 0,49% και του τεχνολογικού δείκτης Nasdaq κινούνται ανοδικά 0,66%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να μιλήσει στο Economic Club της Νέας Υόρκης και να αναφερθεί στα σχέδια της Fed.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ομιλία καθώς οι μετοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειώσει πτώση εν μέρει εξαιτίας των ανησυχιών πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να συσφίξει τη νομισματική πολιτική της.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου στα τέλη Οκτωβρίου καθώς και τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα επιχειρηματικά κέρδη μετά από φόρους σε προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκαν 3,3% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση για την αποτίμηση αποθεμάτων και τις αποσβέσεις σκαρφάλωσαν 19,4%.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αναπτύχθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,6% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση για αύξηση 4,0%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης