Λιγότερο ανήσυχοι φαίνονται οι επενδυτές για την προοπτική ενός εμπορικού πολέμου, όπως αποτυπώνεται στο ταμπλό της Wall Street. Οι δείκτες κινούνται ανοδικά στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να προσδοκούν πως οι πρόσφατα ανακοινωθέντες δασμοί των ΗΠΑ θα υποβαθμιστούν, εξαιρώντας μεγάλους εμπορικούς εταίρους όπως ο Καναδάς και το Μεξικό.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 144,39 μονάδων ή 0,59% στις 24.944,06 μονάδες, ο S&P κερδίζει 9,89 μονάδες ή 0,38% στις 2.737,20 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 28,68 μονάδες ή 0,39% στις 7.424,98 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή ενήμερη σχετικά με τις προθέσεις της αμερικανικής προεδρίας ανέφερε νωρίτερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Τραμπ πιθανότατα θα επισημοποιήσει τις όποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το σχέδιό του για την επιβολή δασμών, συμπεριλαμβανομένων εξαιρέσεων, αργότερα αυτή τη βδομάδα.

«Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος θα υπογράψει κάτι έως το τέλος της εβδομάδας και θα υπάρξουν ενδεχομένως εξαιρέσεις για Μεξικό και Καναδά και ίσως και για άλλες χώρες» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 231.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 3 Μαρτίου, και “ξεκόλλησε” από το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969. Αναλυτές ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 220.000.

Ωστόσο, η τάση συνεχίζει να παραπέμπει σε ισχυρές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης