Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, Παρασκευή, μετά τις βαριές απώλειες της χτεσινής ημέρας. Οι επενδυτές σήμερα ανέκτησαν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος αντλώντας ώθηση από την ανοδική αντίδραση σε ΗΠΑ και Ασία.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε κέρδη 1,71% στις 10.558,96 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,74% στις 4.678,74 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου, FTSE 100 κέρδισε 2,27% στις 6.734,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας ενισχύθηκε κατά 1,55% και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 1,44%.

O Ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,02% ανακτώντας έτσι τις απώλειες που είχε σημειώσει μέσα στην εβδομάδα.
Οι ευρωπαϊκές αγορές έλαβαν ώθηση κυρίως από τις τραπεζικές και τις τεχνολογικές μετοχές.

Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικοί δείκτες βρέθηκαν την Πέμπτη να υποχωρούν σε ποσοστό άνω του 2% για να περάσουν στην “αντεπίθεση” την τελευταία ώρα των συναλλαγών, τερματίζοντας τελικά σε ανοδικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχει καταφέρει να ανακτήσει πάνω από 1.300 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις μετά την κατρακύλα των προηγούμενων ημερών.

To επενδυτικό κλίμα πάντως στις παγκόσμιες αγορές βελτιώθηκε σήμερα καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για την εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές η διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο κλόνισε σημαντικά τις χρηματιστηριακές αγορές κατά τη διάρκεια του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης