Μικρή άνοδο σημείωναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το άνοιγμά τους σήμερα, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να ευελπιστούν ότι η Βρετανία θα μπορέσει να αποφύγει μία άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καθυστέρηση της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία απόσυρσης που προκάλεσαν Βρετανοί βουλευτές.

Η βρετανική κυβέρνηση επέμεινε χθες ότι η χώρα θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, παρά την επιστολή που αναγκάσθηκε από τη Βουλή να στείλει ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στην Ε.Ε., ζητώντας μία αναβολή του Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2% μετά το κλείσιμό του σχεδόν χωρίς μεταβολή στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, υπό το βάρος ορισμένων αδύναμων τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων και συγκρουόμενων ειδήσεων για το Brexit. Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου κατέγραφε κέρδη 0,3%, καθώς οι εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό επωφελήθηκαν από την εξασθένιση της στερλίνας, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι εταιρείες του οποίου εστιάζουν στην εγχώρια οικονομία, υποχωρούσε 0,3%.

Η μετοχή της Tomra Systems σημείωνε κέρδη 12% μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Η Wirecard ενισχυόταν 4,6%, μετά την ανακοίνωση από τη γερμανική εταιρεία πληρωμών ότι έχει προσλάβει την KPMG για να κάνει μία ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία για να απαντήσει στις κατηγορίες των «Financial Times» ότι η οικονομική της ομάδα επεδίωξε να «φουσκώσει» τα κέρδη και τις πωλήσεις που ανακοίνωσε. Από την άλλη πλευρά, η κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης να παγώσει τα ενοίκια έθεσε υπό πίεση εταιρείες ακινήτων, όπως τις Deutsche Wohnen, Ado Properties και Vonovia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης