Ελαφρώς ανοδικά άνοιξαν και συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά άνοιξαν και συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Μικρή άνοδο σημείωναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το άνοιγμά τους σήμερα, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να ευελπιστούν ότι η Βρετανία θα μπορέσει να αποφύγει μία άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την καθυστέρηση της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη συμφωνία απόσυρσης που προκάλεσαν Βρετανοί βουλευτές.

Η βρετανική κυβέρνηση επέμεινε χθες ότι η χώρα θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, παρά την επιστολή που αναγκάσθηκε από τη Βουλή να στείλει ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στην Ε.Ε., ζητώντας μία αναβολή του Brexit.

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2% μετά το κλείσιμό του σχεδόν χωρίς μεταβολή στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, υπό το βάρος ορισμένων αδύναμων τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων και συγκρουόμενων ειδήσεων για το Brexit. Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου κατέγραφε κέρδη 0,3%, καθώς οι εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό επωφελήθηκαν από την εξασθένιση της στερλίνας, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι εταιρείες του οποίου εστιάζουν στην εγχώρια οικονομία, υποχωρούσε 0,3%.

Η μετοχή της Tomra Systems σημείωνε κέρδη 12% μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Η Wirecard ενισχυόταν 4,6%, μετά την ανακοίνωση από τη γερμανική εταιρεία πληρωμών ότι έχει προσλάβει την KPMG για να κάνει μία ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία για να απαντήσει στις κατηγορίες των «Financial Times» ότι η οικονομική της ομάδα επεδίωξε να «φουσκώσει» τα κέρδη και τις πωλήσεις που ανακοίνωσε. Από την άλλη πλευρά, η κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης να παγώσει τα ενοίκια έθεσε υπό πίεση εταιρείες ακινήτων, όπως τις Deutsche Wohnen, Ado Properties και Vonovia.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 12:10