Συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε την Δευτέρα 04/06/18 το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για την ανταλλαγή απόψεων για την υπόθεση της Folli Follie.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση, και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η ανάγκη για διαρκή συνεργασία με σκοπό την διαφύλαξη της ανοδικής πορείας της ελληνικής χρηματαγοράς και της ελληνικής οικονομίας και η συνεχής προσπάθεια για πάταξη τυχόν φαινομένων χειραγώγησης μετοχής ή παραπλάνησης επενδυτών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της Επιτροπής τονίστηκε ότι οι ενέργειες της ήταν οι ενδεδειγμένες με γνώμονα την γενική ισορροπία της Αγοράς και δεν είχαν στόχευση μόνο την συγκεκριμένη μετοχή.

Στο σημείο αυτό, η Ένωση αναγνωρίζοντας την έκταση του ζητήματος παρατήρησε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η άμεση αναστολή του short selling σε ανάλογες μελλοντικές περιπτώσεις .

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ενημέρωσε για το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις επικείμενες δικαστικές ενέργειες τόσο από ιδιώτες επενδυτές όσο και από αλλοδαπά δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν διεθνή fund με θέση στην μετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα θα γίνει αίτημα για την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προς διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων των επενδυτών, ενώ η μηνυτήρια αναφορά βρίσκεται ήδη στο στάδιο επεξεργασίας.

Τέλος η Ένωση επεσήμανε τις εποπτικές αναφορές που έχει καταθέσει κατά καιρούς στην Επιτροπή, τόσο για τον ΛΕΠΕΤΕ όσο και για τις πιθανές παραβιάσεις των όρων έκδοσης ( και της ισότιμης μεταχείρισης των επενδυτών) των υβριδικών ομόλογων που είχαν εκδώσει οι 4 συστημικές τράπεζες, και για τις οποίες αναμένει την ολοκλήρωση των ενεργειών της στελεχών της Επιτροπής για την εξέταση των εποπτικών αναφορών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης