Κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της Κίνας να στηρίξει με νέα μέτρα τις τοπικές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

Ο Dow Jones κερδίζουν κερδίζει 72 μονάδες στις 29.304 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 12,48 μονάδες στις 3.382 μονάδες. Ο Nasdaq-100 προσθέτει 68 μονάδες στις 9.801 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στην Κίνα, με τις κινεζικές αρχές να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να φθίνει.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η SpaceX, ιδιωτική διαστημική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον CEO της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Space Adventures για να στείλουν έως 4 τουρίστες σε πολύ υψηλή τροχιά, ίσως και μέχρι τα τέλη του 2021.

“Εκτόξευση” 64% έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες 7 συνεδριάσεις και η μετοχή της Virgin Galactic, χάρη στα νέα ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε τη μετεγκατάσταση της μονάδας VSS UNity στο Spaceport American στο Νιου Μέξικο, γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει στα τελικά στάδια του προγράμματος δοκιμαστικών πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Virgin Galactic έχει υπετριπλασιαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες (+223%), έναντι ανόδου 8% του S&P 500.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης