Δυναμική ανάκαμψη έχουμε σήμερα στις αγορές μετοχών της Ευρώπης, καθώς ανοίγει και πάλι η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Ως τονωτική ένεση στο ηθικό των αγορών λειτουργούν οι πληροφορίες, που θέλουν την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο να έχουν ανοίξει δίαυλο ουσιαστικής επικοινωνίας και να διαπραγματεύονται μία λύση, η οποία θα δώσει τέλος στα σενάρια εμπορικού πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές δίνουν δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί χαμηλού πληθωρισμού, τα οποία και ενισχύουν το σενάριο για διατήρηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως και το τέλος του έτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνουν και τα στοιχεία για επιβράδυνση των χορηγήσεων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις το Φεβρουάριο.

Στις 15:15 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 1,3%. Στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται περίπου 1,7%, έχοντας νωρίτερα σημειώσει άνοδο έως και 1,85%. Ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνου παρουσιάζουν κέρδη 1,3% έκαστος, ενώ εκτός Ευρωζώνης, στο Λονδίνο οι ταύροι δίνουν το «παρών» στέλνοντας τον δείκτη FTSE 100 στο +1,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο κλάδων, στον Stoxx 600 ξεχωρίζουν εκείνοι του αυτοκινήτου, των χημικών και της τεχνολογίας, με άνοδο μεγαλύτερη του 1,5% έκαστος. Σε μεμονωμένο επίπεδο την παράσταση κλέβει η Casino, με τη μετοχή της να κάνει «άλμα» 4%, καθώς έκλεισε συμφωνία για πώληση των προϊόντων της στις πλατφόρμες της Amazon.

Ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 800 μονάδες. Αυτή την ώρα ενισχύεται 0,85% στις 796 μονάδες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ικανοποιητικό, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 41 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης