Σε δυναμική ανάκαμψη παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά τις πολυήμερες απώλειες που αφαίρεσαν περίπου 1.400 μονάδες από τον Dow Jones.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 254 μονάδες, του S&P 30 και του Νasdaq 112 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εβδομάδα, μέχρι στιγμής ο Dow έχει σημειώσει πτώση 5,3%, ο S&P 5,5% και ο Nasdaq 5,9%. Όλοι οι δείκτες οδεύουν στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία τους πτώση από τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων, καθώς οι άνοδος των αποδόσεών τους αποτέλεσε τον βασικό καταλύτη της πρόσφατης πτώσης στη χρηματιστηριακή αγορά.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου μέσα στην εβδομάδα έφτασε σε υψηλό επταετίας, πάνω από το 3,26%. Σήμερα βρίσκεται στο 3,16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές παράλληλα ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην αγορά από τη σταθερή αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της νομισματικής της πολιτικής από τα πολύ χαμηλά επίπεδα της περιόδου της κρίσης.

Σημειώνεται πως οι υψηλές αποδόσεις αυξάνουν το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις, ενώ μειώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές.

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή ουσιαστικά ξεκινούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Την αρχή έκανε η JPMorgan Chase, της οποίας τα κέρδη αυξήθηκαν 24,5%. Θα ακολουθήσουν οι Citigroup και Wells Fargo.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της ισχυρής αύξησης των τιμών των εισαγόμενων καυσίμων.

Οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,5% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία άνοδο από το Μάιο. ΟΙ οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,3% το Σεπτέμβριο. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές ενισχύθηκαν 3,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης