Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση σε κλίμα αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση των εμπορικών τους διαφορών, τερματίζοντας την αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών.

Η αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα επέστρεψε στις αγορές μετά από ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για “μακρά και καλή συνομιλία” με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες “εξελίσσονται καλά”.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα φέρουν τον Αμερικανό πρόεδρο να έχει δώσει οδηγίες σε στελέχη της κυβέρνησης του να καταρτίσουν ένα προσχέδιο της συμφωνίας.

Δείκτες – στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 176,55 μονάδες (0,71%) στις 25.560,45 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 13,44 μονάδες (0,49%) στις 2.754,06 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 21,75 μονάδες (0,29%) στις 7.457,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και έξι με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron στα 115,92 δολ. με άνοδο 4,73 δολ. ή σε ποσοστό 4,26%. Ακολουθούν η Caterpillar με κέρδη 2,62% στα 128,11 δολ. και η Goldman Sachs Group στα 231,44 δολ. με άνοδο 2%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Apple (-4,95%), η Procter & Gamble (-0,44%) και η Intel (-0,27%).

Οι βαριές απώλειες για την Apple ακολουθούν τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός εμφανίστηκε επιφυλακτικός στις προβλέψεις του για τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους μεγέθη τις τελευταίες ώρες είναι και οι πετρελαϊκές Chevron και Exxon Mobil, με τους δύο κολοσσούς να ξεπερνούν τις προβλέψεις.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν την ισχυρή εικόνα της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας πρόσθεσε άλλες 250.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε σταθερός στο 3,7% που αποτελεί χαμηλό 49 ετών.

Παράλληλα, τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος από το 2009.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 188.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, με την ανεργία στο 3,7%.

Την ίδια στιγμή, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 1,3% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 54,02 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 53,8 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης