Άλμα σημείωσαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αρχίζουν να αποκαθιστούν τις βαριά τραυματισμένες εμπορικές τους σχέσεις.

Αυτές οι ελπίδες ενισχύθηκαν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ενισχύοντας την τάση των επενδυτών για ρίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος των ασιατικών χρηματιστηρίων, με κέρδη από 2,5% έως 4% για τις περισσότερες μεγάλες αγορές της περιοχής, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών να ενισχυθούν κατά 3%, ενώ οδεύουν προς την καλύτερη ημερήσια και εβδομαδιαία επίδοσή τους από τις αρχές του 2016.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε άλμα 1,5%.

Η αναμενομένη για σήμερα άνοδος της Wall Street πιθανόν να μετριαστεί από τις μετοχές της Apple, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση αφού η εταιρία προειδοποίησε χθες για τις πωλήσεις στην επικείμενη εορταστική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό μίας εβδομάδας, αν και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 113,00 γεν.

Το κινεζικό νόμισμα ενισχύθηκε στο υψηλό επίπεδο των 6,9092 γιουάν ανά δολάριο. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,15% στο 1,1426 δολάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης