Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, για όγδοη συνεχή ημέρα, φθάνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ενώ το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε από τις προοπτικές για στήριξη της οικονομίας στις ΗΠΑ και την κυκλοφορία των εμβολίων.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, σημείωσε άνοδο 0,3% στις 13:16 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανέλθει νωρίτερα σε νέα υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας επίσης διαμορφώθηκε σε επίπεδα πάνω από το προηγούμενο υψηλό που κατέγραψε τον Ιανουάριο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,3% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Τα πρόσφατα κέρδη προκύπτουν από το γεγονός ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει ένα αυξημένο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ καθώς και από την ανακούφιση ότι η φρενίτιδα συναλλαγών από μικροεπενδυτές σε συγκεκριμένες μετοχές φάνηκε να έχει τελειώσει για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Κίραν Γκανές, αναλυτή της UBS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές πετρελαίου παρέτειναν το ράλι τους για ένατη συνεχή ημέρα –το μεγαλύτερο ανοδικό σερί μέσα σε δύο χρόνια– χάρη στη μειωμένη προσφορά από παραγωγούς και τις προσδοκίες ότι η κυκλοφορία των εμβολίων θα οδηγήσει τη ζήτηση σε ανάκαμψη.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σημειώνοντας νωρίτερα πτώση 0,1% στο 90,374.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης