Τα κέρδη των μετοχών ταξιδιωτικών εταιρειών αντισταθμίζουν τα αδύναμα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, οδηγώντας σε μικρή άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1% μετά το κλείσιμο χθες, Τρίτη, το βράδυ της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ. Ο ίδιος ο Stoxx 600 απέχει λιγότερο από 1% από το υψηλό επίπεδό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών και των εταιρειών υπηρεσιών αναψυχής σημείωναν κέρδη 1,4%, ενώ κινούνταν στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ 18 αναλυτών, τα ισχυρά εταιρικά κέρδη θα διατηρήσουν τις τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών κοντά στα σημερινά επίπεδα ρεκόρ για το υπόλοιπο διάστημα του 2021. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Stoxx 600 θα φθάσει τις 470 μονάδες στο τέλος του έτους.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σχετικά με τις επικείμενες γερμανικές εκλογές. Ένα γκάλοπ που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, έδειξε ότι οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγούνται των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και έναν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε από αναλυτές κάπως αρνητική για τις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο καθώς οι εταιρείες έγιναν πιο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες λόγω της αύξησης των περιστατικών Covid-19 και των στενοτήτων στην προσφορά, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης