Μια συνεδρίαση… αφιερωμένη στη Motor Oil ήταν η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έκλεισε με σημαντικές απώλειες, ειδικά στις τράπεζες, την παράσταση έκλεψε ο τζίρος της, λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,36% στις 729,62 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 738,94 μονάδων (-0,10%) και 728,15 μον. (-1,56%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 129,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 25,9 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,22%, στις 1.920,65 μονάδες, ενώ στο -0,51% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.193,64 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,51% στις 730,88 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,66%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,16%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,19%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος της Motor Oil ξεπέρασε τα 83 εκατ. ευρώ, με τα index trucked funds να περιμένουν την τελευταία ημέρα πριν η μετοχή λάβει τη θέση της Folli Follie στον MSCI Standard Greece. Η αλλαγή θα ισχύει από τη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου, με τον τίτλο να δέχεται σημαντικές εισροές. Στον MSCI Standard Greece περιλαμβάνονται πλέον οι μετοχές των Motor Oil, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Tιτάν και Jumbo.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα γεγονότων υψηλού ειδικού βάρους. Το άνευρο –έως βαρετό- καλοκαίρι δίνει την θέση του σε ένα μήνα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα κρίνουν την πορεία της υπόλοιπης χρονιάς. Το δημοψήφισμα στην FYROM στο τέλος του μήνα και η στάση της Ιταλικής κυβέρνησης ξεχωρίζουν ως προς τις επιδράσεις που θα έχουν στο εγχώριο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό. Από εκεί και πέρα ο εμπορικός πόλεμος αναμένεται να διατηρήσει την νευρικότητα στις αναδυόμενες αγορές οι οποίες εσχάτως βρίσκονται στο επίκεντρο των εκροών των επενδυτικών κεφαλαίων.

Σε αυτό το περιβάλλον η Ελληνική Αγορά δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από το γενικό κλίμα καθώς η φύση των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στις γειτονικές χώρες ή σε χώρες ανάλογου προφίλ λειτουργούν ομοιόμορφα σε ό,τι αφορά τη στάση τους και για την Ελλάδα.

Η Alpha Bank βυθίστηκε σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 6,11%, με τον ΑΔΜΗΕ, την Πειραιώς, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%.

Άνω του 2% ήταν η πτώση σε Jumbo, ΟΛΠ, Eurobank, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% σε ΟΤΕ, Aegean, Σαράντη, Βιοχαλκο, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ Τιτάν, ΕΧΑΕ και Motor Oil έκλεισαν με μικρά κέρδη.
Στο +1,16% η ΕΕΕ, στο +1,49% η Φουρλής, ενώ Λάμδα και Grivalia έκλεισαν με κέρδη 2,14% και 2,53% αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης