Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 10:50
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με το επενδυτικό κοινό να εστιάζει στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού διεθνώς. Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,29%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,18% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,61%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας χάνει 0,01% και ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,20%.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα, οι αγορές σημείωσαν πτώση 1,8%, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός δείκτης σημείωσε πτώση 7,4% και ο γερμανικός κολοσσός εταιρικού λογισμικού SAP είδε την κεφαλαιοποίησή του να συρρικνώνεται κατά 25 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή του έκανε βουτιά άνω του 18% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού καταγράφηκαν νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, ενώ στη Βρετανία το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού επεκτείνεται σε περισσότερες πόλεις. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian, πως η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει τον έλεγχο του κορωνοϊού.

Ωστόσο υπήρχαν κάποια ενθαρρυντικά νέα σχετικά με το εμβόλιο. Η βρετανική AstraZeneca ανέφερε χτες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανοσοαπόκριση τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νέους.

Νωρίτερα στην Ασία, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες της Wall Street, με τις ανησυχίες για τον κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία να κατρακυλήσει και πάλι σε ύφεση να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 11:05