Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η προειδοποίηση για τα κέρδη από την εταιρεία διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων ASOS οδήγησε σε πτώση τις μετοχές των εταιρειών λιανικού εμπορίου, ενώ οι επενδυτές φοβούνται ότι οι καταναλωτές δεν θα καταφέρουν να δώσουν τη συνηθισμένη ώθηση στις αγορές πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι μετοχές στην Ευρωζώνη κατέγραψαν πτώση 0,5%, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,2% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της ASOS έκανε βουτιά 36%, αφού η βρετανική εταιρεία αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της, τονίζοντας ότι ο Νοέμβριος ήταν «σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες».

Η μετοχή της Zalando, της γερμανικής εταιρείας που είναι ανταγωνίστρια της ASOS και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη εταιρεία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου, σημείωσε βουτιά 16,8%.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας H&M υποχώρησε κατά 3,8%, παρότι ανακοίνωσε πωλήσεις που συμβάδιζαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι μετοχές της Next και της Marks & Spencer υποχώρησαν κατά 3,7% και 2,4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωπαϊκός κλάδος λιανικού εμπορίου κατέγραψε πτώση 1,3%, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις και υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης