Την απόλυτη στάση αναμονής ενόψει πολιτικών εξελίξεων, εντός και εκτός Βουλής, επέτυχε το Χρηματιστήριο, καθώς ο γενικός δείκτης έκλεισε αμετάβλητος σε σχέση με τις χθεσινές επιδόσεις του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αμετάβλητος στις 622,76 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 618,01 μονάδων (-0,77%) και 627,06 μον. (+0,69%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,09%, στις 1.658,28 μονάδες, ενώ στο +0,52% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.004,46 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,09% στις 403,12 μονάδες.

Η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει όμως έως ότου η αγορά αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για τις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην κυβέρνηση μετά τη σημερινή ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη. 

Ένα σοβαρό τεστ θα είναι η επικείμενη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού εκεί θα διαφανεί το κατά πόσο οι νέες συμμαχίες που έκανε το Μαξίμου αντέξουν. Σε διαφορετική περίπτωση η νομοθέτηση κάποιων δύσκολων μέτρων, κυρίως μεταρρυθμίσεων, που θα έπρεπε να είχαν γίνει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό άλλωστε τόνισε σήμερα και ο Επίτροπος Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ο Επίτροπος ζήτησε επιτακτικά να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η 2η αξιολόγηση Ενισχυμένης Εποπτείας (αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου) και να διασφαλισθεί η εκταμίευση των παρεμβάσεων στο χρέος που συνδέονται με αυτή.

Επίσης, δεν είναι μυστικό ότι η ανάγκη να υπάρξει πρόοδος στο μέτωπο των κόκκινων δανείων είναι πλέον επιτακτική, με την όποια λύση και αν προκριθεί από ΤΧΣ ή Τράπεζα Ελλάδος να αρχίσει να υλοποιείται ώστε να ελεγχθούν τυχόν αδυναμίες και παραλείψεις με ζητούμενο να αποφευχθεί τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έτσι, η Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 4,19%, με τον Σαράντη να ακολουθεί με -3,03% και τις Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ στο -2,22% και -2% αντίστοιχα.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Λάμδα, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Grivalia και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, Aegean, Βιοχαλκο, Coca Cola, ΕΧΑΕ και Motor Oil έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή οι Εθνική, Eurobank, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης