Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σήμερα οι δείκτες στην Ευρώπη με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα, στην εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ και στο Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε κατά 0,06%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,23%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,15% και ο δείκτης του Λονδίνου έχασε 0,84%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός FTSE MIB επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 0,13% ενώ ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ 35 ήταν και ο μοναδικός ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,95%.

Στη Βρετανία ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε από την Βρετανή πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά να απομακρύνει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία και να τερματίσει το αδιέξοδο του Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Τερέζα Μέι αρνήθηκε να αποκλείσει το σενάριο no-deal, όπως και της τελωνειακής ένωσης, που δεν θα επέτρεπε στην Βρετανία να συνάψει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες.

Σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας – ΗΠΑ οι επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε τη διεξαγωγή νέων προπαρασκευαστικών συνομιλιών με Κινέζους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενόψει της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κίνας Λίου Χε στο τέλος του μήνα.

H μετοχή της Carrefour σημείωσε άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Αhold Delhaize κατά 3% μετά την ανακοίνωση πως οι καθαρές πωλήσεις του δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 5%, κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στη διάρκεια της περιόδου.

H μετοχή της Metro Bank σημείωσε πτώση 38,92% μετά τη ανακοίνωση πως η ανάπτυξή της επιβραδύνθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Στα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα, η Burberry Group PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδα του γ΄ τριμήνου υποχώρησαν ελαφρώς, ενώ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στα οικονομικά της μεγέθη από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Banco Santander S.A. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει 140 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο αριθμός των πελατών με φυσική παρουσία στα καταστήματα της συνεχίζει να μειώνεται, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε στις -7,9 μονάδες τον Ιανουάριο από -8,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης