Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις χθεσινές αποφάσεις και ανακοινώσεις της αμερικανικής Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,3% λόγω των απωλειών σε Παρίσι, Μαδρίτη και Φρανκφούρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αποφάσισε χθες μία πολύ λιγότερο επιθετική πολιτική, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εφέτος, εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας, και ανακοινώνοντας σχέδιο για τον τερματισμό του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού της τον Σεπτέμβριο.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε πτώση 0,5%, λόγω της υποχώρησης κατά 1% των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες τείνουν να επηρεάζονται αρνητικά όταν περιορίζονται οι προσδοκίες για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη είχαν καταγράψει άνοδο αυτήν την εβδομάδα εν μέσω ενδείξεων για συγχώνευση μεταξύ της Deutsche Bank και της Commerzbank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,3%, καθώς οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών επωφελήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές χαλκού λόγω του ασθενέστερου δολαρίου. Οι μετοχές εταιρειών που έχουν κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό τείνουν να ενισχύονται όταν υποχωρεί η στερλίνα, η οποία και πάλι επηρεάστηκε αρνητικά από την αποτυχία της Βρετανίας να βρει έναν ξεκάθαρο δρόμο εξόδου από την Ε.Ε. πριν από την προθεσμία της 29ης Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης