Με απώλειες κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street που ακολούθησαν την επιστροφή της Κίνας και των ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Αξιωματούχοι των δύο πλευρών πραγματοποίησαν συνομιλίες σε «εποικοδομητικό κλίμα», όπως ανακοίνωσαν Ουάσινγκτον και Πεκίνο, παρά την ένταση στις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν την ενίσχυση του συντονισμού στις οικονομικές τους πολιτικές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 23.290,86 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μεγάλη πτώση 1,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kospi της Νότιας Κορέας παρουσιάζει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία χάνουν 0,9% και 0,1% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,8%.

Οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της αμερικανικής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και στα επόμενα «εργαλεία» που έχει στη φαρέτρα της η κεντρική τράπεζα για να τονώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.  

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη μειώσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν, ενώ προχωρά σε μαζικές αγορές ομολόγων στην προσπάθεια που καταβάλλει να στηρίξει την οικονομία εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης