Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες καθώς οι αγορές εξακολουθούν να παρουσιάζουν μεταβλητότητα μετά τα μεγάλα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ η περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας εν μέσω των διαδοχικών ρεκόρ στα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες πυροδοτεί ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dow Jones χάνει 199 μονάδες ή 0,68% στις 29.197 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 18 μονάδες ή 0,54% στις 3.552 μονάδες.

Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 4,79 μονάδων ή 0,04% στις 11.783 μονάδες

Η αρχική αισιοδοξία για ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 που οδήγησε σε ξέφρενο ράλι τις αγορές στην αρχή της εβδομάδας έχει πλέον εξανεμιστεί καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν σταδιακά τις προκλήσεις που δημιουργεί η μαζική παραγωγή και διανομή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν οι φαρμακοβιομηχανίες και οι κυβερνήσεις να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ακόμα πολύ μακριά, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, ενώ προειδοποίησε ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων ενδεχομένως να οδηγήσει και σε πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας συνέχισαν να υποχωρούν, σημειώνοντας και νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας και επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 709.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου από 757.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα πτώσης με τις αρχικές αιτήσεις να υποχωρούν πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Οι αιτήσεις πάντως παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία, όταν ξεπερνούσαν οριακά τις 200.000.

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 436.000, διολισθαίνοντας στις 6,79 εκατ. σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σήμερα. Αυτό ακολούθησε τέσσερις μήνες κερδών για τις τιμές καταναλωτή. Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε 1,2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης