Απώλειες κοντά στις 300 μονάδες για τα futures του Dow

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:53
Απώλειες κοντά στις 300 μονάδες για τα futures του Dow
Νέο γύρο πιέσεων στο αμερικανικό χρηματιστήριο προμηνύουν τα futures της Wall Street, μετά από το χειρότερο sell-off του τελευταίου έτους που γνώρισαν οι δείκτες την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση κοντά στις 300 μονάδες ή 1,15%, μετά από 665,75 μονάδων που υπέστη ο βιομηχανικός δείκτης την Παρασκευή. Τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,64% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν απώλειες 0,83%.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας - με τελευταίο παράδειγμα τα μάκρο για την απασχόληση - ενισχύουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Fed τον Μάρτιο, όπως είχε υποδείξει η Τράπεζα και κατά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, το τελευταίο διάστημα, καλλιεργώντας ανησυχίες στην αγορά σχετικά με το πού μπορεί να φθάσει το κόστος δανεισμού.

Σήμερα η απόδοση του 10ετούς Treasury συνεχίζει ανοδικά, πάνω από το υψηλό 4 ετών που άγγιξε την Παρασκευή, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ήλθαν στη δημοσιότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 14:53