Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να κινηθούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 108 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 12,25 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διολισθαίνουν 53,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της στο εύρος μεταξύ 2% και 2,25%, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι «περιμένει και νέες, σταδιακές, αυξήσεις των επιτοκίων».

Οι αναλυτές περιμένουν η επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων να έρθει τον Δεκέμβριο, ενώ προεξοφλούν τουλάχιστον άλλες δύο αυξήσεις για το 2019.

Στο μεταξύ, το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της προσοχής σήμερα βρίσκεται η Walt Disney μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε 2,32 δισ. δολ. ή 1,55 δολ. ανά μετοχή από 1,75 δισ. δολ. ή 1,13 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Από την πλευρά της η Revlon ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών για το γ΄ τρίμηνο, στα 11,1 εκατ. δολ. ή 21 cents ανά μετοχή από 32,4 εκατ. δολ. ή 61 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 14 cents ανά μετοχή, διαψεύδοντας τους αναλυτές που έκαναν λόγο για ζημιές 40 cents ανά μετοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα έξι ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από το Σεπτέμβριο του 2012.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μηνιαία αύξηση 0,3% του γενικού δείκτη και κατά 0,2% του δείκτη χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης