Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου αλλά και τον πιθανό αντίκτυπο από την έρευνα των αμερικανικών αρχών στις δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού Huawei.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 56 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 5,25 μονάδες. Τα futures του Nasdaq διολισθαίνουν 4,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες έκλεισαν χθες σε ανοδικό έδαφος, με τον βιομηχανικό Dow να κερδίζει 141,57 μονάδες ή 0,6% στις 24.207,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σκαρφάλωσε 5,80 μονάδες ή 0,2% στις 2.616,10 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 10,86 μονάδες ή 0,2% στις 7.034,69 μονάδες.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει και σήμερα στραμμένη στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Morgan Stanley να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι μετοχές της Morgan Stanley σημειώνουν βουτιά 4,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού ακολουθούν την προειδοποίηση της γαλλικής τράπεζας Societe Generale σήμερα το πρωί για πτώση των εσόδων της λόγω του προκλητικού περιβάλλοντος στις παγκόσμιες αγορές.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα επιβαρύνει και ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στην κινεζική Huawei Technologies Ltd. για το ενδεχόμενο να έχει κλέψει απόρρητα στοιχεία από αμερικανικές εταιρείες.

Η έρευνα είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Το δημοσίευμα επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να εμπλακούν σε νέες εμπορικές “εχθροπραξίες” πλήττοντας την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στο προσκήνιο παραμένει την ίδια στιγμή η ανησυχία για το κυβερνητικό shutdown το οποίο διανύει πλέον την 27η ημέρα του.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 213.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 220.000.

Παράλληλα, η Philadelphia Fed ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός της δείκτης ανέκαμψε τον Ιανουάριο στις 17 μονάδες από 9,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της EconoDay τοποθετούσαν τον δείκτη στις 10 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης