Στα επίπεδα που βρισκόταν τον Νοέμβριο του 2017 βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο υπό το βάρος ενός άτακτου risk off σε δεικτοβαρείς μετοχές, λίγο έλειψε να χάσει και τις 700 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,04% στις 705,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 718,28 μονάδων (+0,80%) και 701,18 μον. (-1,60%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 36,9 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,91%, στις 1.870,22 μονάδες, ενώ στο -1,09% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.127,28 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,44% στις 698,21 μονάδες.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει το τέλος των μνημονίων, το χρηματιστήριο πέφτει σε χαμηλά 10 μηνών σχεδόν και η έκδοση ενός νέου ομολόγου καθυστερεί λόγω… ανωτέρας βίας. Και όλα αυτά όταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την “ιστορική μέρα” δίνει την αίσθηση της προεκλογικής περιόδου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των ανησυχιών για το μέλλον της χώρας.

Αυτό είναι το μείγμα που οδηγεί τις τελευταίες ημέρες την αγορά σε σταθερή πτωτική πορεία, με τους αγοραστές να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να κρατήσουν τους τίτλους τους εκτός των υπερπουλημένων επιπέδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Μυτιληναίος δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις κλείνοντας με πτώση 4,62% και 4% αντίστοιχα, με τις Πειραιώς, Σαράντη και ΔΕΗ να κλείνουν με απώλειες άνω του 3%. Μεγαλύτερη του 2% ήταν η πτώση σε Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και ΑΔΜΗΕ, ενώ άνω του -1% έκλεισαν οι ΟΛΠ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Grivalia.

Υπό έλεγχο συντήρησαν τις πιέσεις τους οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και Φουρλής, με τις Motor Oil και Jumbo να κλείνουν χωρίς μεταβολή. ΟΠΑΠ και ΟΤΕ έκλεισαν με μικρά κέρδη, στον αντίποδα, ενώ ο Τιτάνας κράτησε μέχρι το τέλος την ανοδική του πορεία, ολοκληρώνοντας στο +1,77%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης