Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, αντιδρώντας μετά τις χθεσινές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας βρίσκονται στο στόχαστρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θέματα ανταγωνισμού.

Ο Nasdaq έκλεισε χθες με σημαντικές απώλειες εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές να δρομολογήσουν έρευνα σε κολοσσούς όπως η Facebook Inc. η μητρική του Google, Alphabet Inc, και η Amazon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε στο -1,6% τη Δευτέρα, με τις απώλειες του από το ρεκόρ που σημείωσε στις 3 Μαίου να ξεπερνούν το 10%, μπαίνοντας έτσι σε περιοχή διόρθωσης.

Από το “μέτωπο” των εμπορικών εντάσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι περιμένει οι δασμοί στις εισαγωγές από το Μεξικό να τεθούν κανονικά σε ισχύ, όπως έχει προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα.

Επισήμανε παράλληλα ότι παρά τις διαφορές με το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά το θέμα της κινεζικής Huawei – η οποία έχει αποκλειστεί από την αμερικανική αγορά λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια – δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας και πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 242,32 μονάδες (0,98%) στις 25.057,02 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 22,90 μονάδες (0,83%) στις 2.766,93 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 64,45 μονάδες (0,88%) στις 7.395,02 μονάδες.

Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones κινούνται σε ανοδικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Home Depot στα 193,80 δολ. με άνοδο 4,23 δολ. ή σε ποσοστό 2,23% και ακολούθησαν η Walgreens Boots Alliance στα 50,98 δολ. με άνοδο 2,14% και η Dow Inc. με κέρδη 2,13% στα 48,99 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία κοσμημάτων  Tiffany & Co. ενισχύεται σε ποσοστό 1,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο και την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 5,5%.

Παράλληλα, οι μετοχές της CVS Health Corp. σημειώνουν άλμα 3,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι περιμένει η συγχώνευση της με την ασφαλιστική Aetna να οδηγήσει σε συνέργειες άνω των 300 εκατ. δολ. το 2019 και 800 εκατ. δολ. το 2020.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της St. Louis Fed, James Bullard χθες ότι ενδεχομένως να χρειαστεί σύντομα μία μείωση των επιτοκίων εν μέσω των παγκόσμιων εμπορικών διενέξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης