Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, αφού οι ΗΠΑ χαλάρωσαν προσωρινά τους περιορισμούς στην κινεζική Huawei, αποκλιμακώνοντας την ένταση στο εμπόριο και οδηγώντας ανοδικά τις μετοχές σε κλάδους που επηρεάζονται από τη δασμολογική πολιτική όπως αυτούς της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων.

Στις 10.45 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να καταγράφει υπεραπόδοση, αφού το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στην Huawei Technologies την αγορά προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τις αγορές και οδήγησε ανοδικά τις ευρωπαϊκές εταιρείες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Ο κλάδος τεχνολογίας σημείωσε άνοδο άνω του 1%, αφού υποχώρησε περισσότερο από το 3% χθες.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψαν άνοδο περίπου 0,4%, με την Daimler να προσφέρει περαιτέρω ώθηση ύστερα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θέλει να μειώσει το διοικητικό της κόστος κατά 20%. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 0,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης