Κέρδη καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, τα οποία πάντως περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 65 μονάδων, ενώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό ενισχύονταν περισσότερο από 100 μονάδες. Τα futures του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 21 μονάδων και του S&P 9 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η Washington Post.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε ανοδικά και τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη μηνιαία αύξηση σε σχέση με αυτήν του Ιανουαρίου. Σε ετήσια βάση πάντως ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε υψηλό από τον Νοέμβριο του 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 0,2% σε μηνιαία βάση και στο 2,2% σε ετήσια βάση, όπερ σημαίνει πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και κατά 2,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση των μηνών Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί κατά 0,5%.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν πλήρως τους οικονομολόγους που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 0,2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο.

Τη Δευτέρα οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον Dow Jones να υποχωρεί περισσότερο από 150 μονάδες, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τα έγγραφα για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες. Αν και Καναδάς και Μεξικό εξαιρέθηκαν, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το ενδεχόμενο άλλες χώρες να προχωρήσουν σε αντίμετρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης