Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 11:11
Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τις γερμανικές μετοχές να υπεραποδίδουν χάρη στα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, αλλά η προειδοποίηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας HSBC για την αύξηση των «κόκκινων» δανείων οδήγησε σε πτώση τις τραπεζικές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:14 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, κατασκευής αυτοκινήτων και πετρελαίου και αερίου να ηγούνται της ανόδου.

Το γερμανικό χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 0,6% ύστερα από τη δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν μία δεκαετία καθώς βελτιώθηκε η εγχώρια ζήτηση.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα, αφού οι Αμερικανοί βουλευτές εμφανίζονται μοιρασμένοι αναφορικά με ένα ακόμα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για νέους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις καθώς η μετοχή της HSBC κατέγραψε πτώση 4,4% .

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 11:11