Ανοδικό ξεκίνημα προμηνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στον νέο γύρο ανακοίνωσης εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, αναμένουν τη δημοσιοποίηση της “Λευκής Βίβλου” της Fed, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επιπλέον ενδείξεις για τις επιδόσεις τις αμερικανικής οικονομίας, ενώ θα παρακολουθήσουν και προγραμματισμένες για σήμερα ομιλίες στελεχών της Fed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, αναλυτές σημειώνουν πως οι φόβοι για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και οι γεωπολιτικές ανησυχίες με επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας, έχουν υποχωρήσει κατά πολύ.

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν περίπου 80 μονάδες, του S&P 9 μονάδες και του Nasdaq 18 μονάδες.

Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 1,6% προσυνεδριακά, αφότου ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ για το α’ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρδη προσυνεδριακά καταγράφουν επίσης οι μετοχές των United Continental και CSX, καθώς ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα εύρωστα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας οδήγησαν και χθες τις μετοχές της Wall Street σε άνοδο, με τη μετοχή της Netflix να ξεχωρίζει, κάνοντας άλμα 9%, μία μέρα μετά την ανακοίνωση εντυπωσιακών αποτελεσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης