Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, στις “πλάτες” των ελπίδων για πρόοδο στη διαδικασία παραγωγής εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και των ισχυρών αποτελεσμάτων της Disney.

Τα κέρδη τα οποία προμήνυαν ωστόσο οι προσυνεδριακές συναλλαγές περικόπηκαν καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο απογοήτευσαν την αγορά, ενώ στο Κογκρέσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 236,50 μονάδες ή 0,88%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 15 μονάδες ή 0,45% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη 20,78 μονάδων ή 0,19%.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και διατηρούνται οι διαφωνίες σε αρκετά θέματα.

«Αν και έχουμε ακόμα πολλά ανοιχτά θέματα – θέλω να είμαι ξεκάθαρος δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να πλησιάζουμε σε μια συμφωνία – προσπαθούμε να συμφωνήσουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν χθες το βράδυ. Όπως εξήγησε, το χρονοδιάγραμμα είναι για μια συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου το νομοσχέδιο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 1 δισ. δολ. με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του πειραματικού – προς το παρόν – εμβολίου της κατά του κορονοϊού, εάν το τελευταίο αποδειχθεί ασφαλές και επιτυχημένο στην αντιμετώπιση του ιού. Η μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύεται κατά 1%.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων ξεχωρίζει η ανακοίνωση του κολοσσού της ψυχαγωγίας Walt Disney Co. για ζημίες 4,72 δισ. δολ. ή 2,61 δολ. ανά μετοχή το γ’ τρίμηνο χρήσης από κέρδη 79 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Μετά από προσαρμογές για τις απομειώσεις και άλλους παράγοντες, η Disney ανακοίνωσε κέρδη 8 cents ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,34 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν 42% στα 11,78 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet έκαναν λόγο για προσαρμοσμένες ζημιές 64 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 12,4 δισ. δολ.

Η μετοχή της Disney σημειώνει “άλμα” 10,21%.

Από την πλευρά της η ασφαλιστική Humana ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ διατήρησε τις προβλέψεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη. Σε αναβάθμιση των προβλέψεων της για το σύνολο του έτους προχώρησε η αλυσίδα φαρμακείων CVS Health Corp.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της αλυσίδας εστιατορίων Wendy’s Co. με την εταιρεία πάντως να μην δίνει προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι Teladoc Health Inc. και Livongo Health Inc. ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να προχωρήσουν στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 18,5 δισ. δολ. Η συνδυασμένη εταιρεία θα μπορεί να εξυπηρετεί όλο το φάσμα των αναγκών υγείας, όπως ανακοίνωσα οι δύο εταιρείες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Walt Disney, Travelers Cos. και Caterpillar, ενώ των απωλειών εκείνες των Walmart, Cisco και Intel.

Στα μάκρο της ημέρας, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ADP για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε μόλις 167.000 θέσεις εργασίας, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones για 1 εκατ. θέσεις εργασίας.

Συγκριτικά, τον Ιούνιο ο ιδιωτικός τομέας είχε δημιουργήσει συνολικά 4,314 εκατ. θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ADP. Τα αρχικά στοιχεία είχαν δείξει 2,4 εκατ. θέσεις.

Τον Μάιο οι νέες θέσεις είχαν φτάσει τα 3,34 εκατ. κάτι που αφήνει ένα σημαντικό κενό στην αγορά εργασίας μετά τις μαζικές απώλειες του Μαρτίου και του Απριλίου που έφτασαν συνολικά τις 19,7 εκατ. θέσεις.

Με πληροφορίες Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης