Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι ενθαρρυντικές ανακοινώσεις της γερμανικής Tesco και της γερμανικής Dialog Semiconductor για την κερδοφορία τις βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι αβεβαιότητες αναφορικά με ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 10:11 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασιατικές μετοχές και τα αμερικανικά futures επίσης ανέκαμψαν μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε η Wall Street, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε τις συζητήσεις με τους Δημοκρατικούς βουλευτές για το νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας έως μετά τις προεδρικές εκλογές.

Η μετοχή της Dialog Semiconductor σημείωσε άλμα 5,4%, αφού προέβλεψε καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα για το τρίτο της τρίμηνο.

Η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, της Tesco, ενισχύθηκε κατά 3,6%, καθώς ανακοίνωσε άλμα στις πωλήσεις και προέβλεψε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης της θα είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με το οικονομικό έτος 2019-20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης