Σε ήπια ανοδική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς αρχίζουν στο Πεκίνο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 105 μονάδες, του S&P σχεδόν 10 και του Nasdaq 33 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων χαμηλών κλιμακίων, ενώ ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν και ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Robert Lighthizer θα φτάσουν στην κινεζική πρωτεύουσα για συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ακόμη κι αν, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα παραμείνουν στο 10%, και μετά την προθεσμία της 2ας Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στο ζήτημα αυτό θα υπογράμμιζε την αδυναμία των δύο χωρών εδώ και 12 μήνες να καταλήξουν σε μία διευθέτηση της διένεξής τους. Αυτό θα προκαλούσε νευρικότητα και ανησυχία στους επενδυτές, αλλά και στις αμερικανικές επιχειρήσεις. 

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το ενδεχόμενο άλλου ενός μερικού κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ είναι υπαρκτό, αφότου κατέρρευσαν οι συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων την Κυριακή για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο shutdown αν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός για το τείχος που η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης