Ανοδική εκκίνηση δείχνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Ford Motor, εν μέσω ελπίδων ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση ώστε να χαλαρώσουν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και σημαντικών εμπορικών τους εταίρων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 165 μονάδες, του S&P περίπου 19 μονάδες και του Nasdaq 60 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως η Wall Street ήταν κλειστή την Τετάρτη λόγω της αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Σήμερα, φαίνεται πως σημειώνεται μια θετική εξέλιξη στο μέτωπο των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σημειώνουν άνοδο προσυνεδριακά, αφότου Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να πρότεινε μια συμφωνία βάσει της οποίας οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να απειλούν ότι θα επιβάλουν δασμούς σε αυτοκίνητα από την Ευρώπη σε αντάλλαγμα με την εξάλειψη δασμών από πλευράς Ε.Ε.

Την ίδια ώρα πάντως, το μέτωπο των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει ανοιχτό.
Την Παρασκευή οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 34 δισ. δολ. Και το Πεκίνο αναμένεται να εφαρμόσει αντίμετρα την ίδια μέρα.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο παραμένει κοντά σε ιστορικό χαμηλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας, αυξήθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 231.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης