Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών με την ελπίδα να αποφευχθεί το ξέσπασμα ενός ανεξέλεγκτου εμπορικού πολέμου.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 122 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 4,75 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κερδίζουν 5,25 μονάδες μετά το νέο ιστορικό υψηλό του τεχνολογικού δείκτη χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανές εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο μετά από δημοσιεύματα ότι ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin κάλεσε τον πρόεδρο Trump να εξαιρέσει τον Καναδά από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Την ίδια στιγμή, η κινεζική κυβέρνηση φέρεται να έχει προσφερθεί να αγοράσει περίπου 70 δισ. δολ. σε αμερικανικά αγαθά προκειμένου ο Λευκός Οίκος να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών για νέους δασμούς.

Το ζήτημα των αμερικανικών δασμών αναμένεται να κυριαρχήσει στη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Επτά μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στον Καναδά, την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 2,1% τον Απρίλιο στα 46,2 δισ. δολ. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,2% ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,3%.

Στο τετράμηνο ωστόσο το εμπορικό έλλειμμα έχει αυξηθεί 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Παράλληλα, με ρυθμό μικρότερο των αρχικών εκτιμήσεων αυξήθηκε η παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του 2018.

Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Η αρχική εκτίμηση ήταν για αύξηση 0,7% μετά από άνοδο 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγικότητας κατά 0,6%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι τα εργατικά κόστη αυξήθηκαν 2,9% έναντι της εκτίμησης για άνοδο 2,8%.

Στο μεταξύ, ο τίτλος της Tesla Inc. σημειώνει άλμα 4% μετά την ενημέρωση των μετόχων της εταιρείας από τον CEO, Elon Musk.

Η UnitedHealth Group σημειώνει άνοδο 1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας υπηρεσιών υγείας ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα της κατά 20%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης