Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι αναφορές ότι αργότερα σήμερα ίσως επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία του Brexit προκάλεσαν ευφορία στους επενδυτές εν μέσω ανησυχιών για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% αφού ο Ρόμπερτ Πέστον, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στο βρετανικό δίκτυο ITV, ανέφερε ότι μια εμπορική συμφωνία του Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατή σήμερα ύστερα από την πρόοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες για τα δικαιώματα αλιείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,2%, καθώς η στερλίνα ενισχύθηκε, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των κυρίως εξαγωγικών εταιρειών του δείκτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην πανδημία, ύψους 892 δισ. δολαρίων, λέγοντας ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί για να αυξηθεί το ποσό που θα χορηγείται σε οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης