Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα το πρωί, καθώς τα θετικά σχόλια από την Κίνα για το εμπόριο με τις ΗΠΑ περιόρισαν λίγο τις ανησυχίες των επενδυτών.

Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο είναι σε στενή επικοινωνία με την Ουάσινγκτον και ετοιμάζεται να σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση της αγοράς στο ξεκίνημα των συναλλαγών ήταν αρνητική, αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου οι ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους περίπου 8 δισ. δολαρίων λόγω της παράνομης κρατικής βοήθειας που δόθηκε στην εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus SE. Οι δασμοί θα στοχοποιήσουν τα αεροσκάφη και τα εξαρτήματα αεροπλάνων, τα προϊόντα πολυτελείας, όπως κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά καθώς και δερμάτινα είδη.

Ο δείκτης προϊόντων προσωπικής χρήσης και νοικοκυριού σημείωσε πτώση 0,6%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,2%, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης